Häiriintynyt lapsi on ruma sana, minusta se on ruma. Se kalskahtaa ja kuulostaa siltä, kuin lapsessa olisi vika, ainakin silloin, kun vika on muualla, mutta vasta lapsesta se heijastuu kunnolla. Voiko seitsemän vuotias olla häiriintynyt. voiko seitsemän vuotias olla vaarallinen? Kyllä.

- Sä et voi kuvitella..., äiti hihittää pöydän äärellä, sä et siis usko, ihan oikeasti mitä toi lapsi teki. Se on ihan hullu häiriintynyt. en vastaa mitään, odotan. Jos se kerta on pahempaa kuin tämä, niin sen täytyy olla todella pahaa.
- Tässä yksi ilta, kun meillä oli tuttava nainen kylässä, niin Rasvalli kävi hakemassa pesäpallo mailan ja tuli tähän, se otti sen mailan ja sanoi "Sä lähet nyt vetää täältä vitun pirihuora, tai mä lyön sua tällä!"..voit sä uskoa.
En sano, että en voi, tai voin, mutta en haluaisi. Häriintynyt ja äitiä vain naurattaa. Ihan kuin Rasavilli olisi jokin lelu tai nukke ja ihan kuin äidistä olisi kiva, että Rasavilli on sekaisin, kova jätkä, 7-vuotias nassikka. Joka uhkaa aikusia pesäpallomailalla. Vuoden äiti palkinto, ajattelen katkerasti, senkö tästä haluat?! Äiti on häiriintynyt, Rasavilli on peili, sillä hyväksyntä tulee vain silloin, jos oma kuva näkyy peilistä, eikö niin äiti?!!

Alkoholismi perheessä oleminen on muutakin, kuin se, että vanhemmat ovat humalassa. Se on niin monta kertaa enemmän ja niin monta kertaa sairaampaa, että ei meinaa itsekkään muistaa, kuin vasta sitten, kun katson aitio paikalta ja mietin, oliko se samanlaista silloin kun minä olin lapsi?

Äidillä on syyt, en kiellä, kyllä minä tajuan. Mutta se ei ole mikään syy siltikään, se ei ole hyväksyttävää. Jos joutuisi heikoille jäille lapsen kanssa ja rysähtäisi veteen, jättäisikö äiti lapsen räpiköimään ja yrittäisi pelastaa itsensä ensiksi ja vasta sitten lapsen, mikäli se enään olisi mahdollista? Vai ensiksi lapsi jäälle ja vasta sitten itsensä? Voisin veikata, että äidin vastaus olisi viimeinen ja kysyisi olenko ihan hullu, lapsi tietenkin! Ja silti, häntekee kaikkensa, että Rasavilli hukkuisi.