Miksi kukaan haluaa jättää ihmiset tähän suruun? Jättää jälkeensä tuskaa ja kipua? Miksi joku haluaa päättää toisen elämän ja jättää tämän epätoivon toisille tilalle? En ymmärrä? Enkä näe siinä mitään hienoa, en mitään minkä vuoksi asiaa pitäisi ihannoida, miksi sitä pitäisi pitää pinnalla.

Millainen on ihminen, joka jättää jälkeensä monta surevaa omaista, monta sirpaleista elämää? Ei ihminen ollenkaan? Voiko tälläistä ihmistä kutsua ihmiseksi? Miksi häneltä puuttuu ne asiat, jotka meiltä monilta muilta löytyy? Onko tämä ihminen hirviö?

Otan jälleen kerran osaa niiden ihmisten suruun, joita tämä on koskettanut. Kauhajoen tragedia. Otan osaa murhaajan perheen suruun. Jo toinen lapsi. En osaa edes kuvitella!

Ja tuleville Auvisille ja Raunoille: Mikään ei ole niin perkulimaista, uin tappaa itsensä tälläisen silmittömän väkivallan jälkeen! Mikään ei tee ihmisestä niin raukkaa, kuin paeta omaa vastuutaan ja tekojaan ikuisuuteen. Ainoastaan raukat ja pelkurit tappavat itsensä, kun yrittävät ottaa kantaa yhteiskuntaan. Kannanotto jää tyhjäksi.